Fanny Klüft Selection

Fanny Klüft Selection - vad är det?
När jag startade mitt företag 19 år gammal ville jag att det skulle heta TOP SELECTION. Nu var det tydligen redan taget av mtv...så det fick kort och gott bli Fanny Klüft Selection :-) mitt eget lilla företag som jag tänkte frälsa hela världen med...







Att leva i nuet

Hur ofta lever ni i nuet? Att ni är medvetna och lever här och nu? Är du medveten om din andning? Är den jämn, lugn och djup?
Det här är några av många kloka frågor jag fått fundera på den här veckan. Vi har haft kompetensutveckling av alla våra platschefer i Sverige och har den här gången bjudit in Anna Ferneman från Betania. Anna pratade om hälsosoinriktat ledarskap. En självklarhet kan man tycka, särskilt i en bransch som vår, men ack så bra att bli påmind om.
Jag har själv tagit in all information, känt mig träffad på många områden och insett att det här kan man aldrig höra för ofta. De flesta som var där håller med mig och den som inte gör det tror jag känner sig träffad. Träffad av insikten att det är så här vi ska leda våra medarbetare och oss själva och känt sig överrumplad över insikten att man "gjort fel" under alla år. Frågan är då hur stark man är som ledare och i sig själv. Hur väljer man att ta itu med sin nya insikt? Genom att sakta men säkert påbörja ett förändringsarbete eller genom att sparka bak ut, skaka av sig den obehagliga vetskapen om att man är ute och cyklar och inte har modet och självförtroendet att göra en förändring? Istället välja att tycka att det är trams och flum?
Ja, många känner nog sig frestade att välja det sista, det är enklast och kräver ingen förändring hos en själv. Men i vår bransch....kan man verkligen tillåta sig själv till de tankarna? Är man verkligen rätt person på rätt plats? Har vi inte en skyldighet som ledare att ta in, begrunda och förändra? Att leda våra medarbetare och oss själva på ett hälsoinriktat sätt? Att bibehålla och utveckla hälsan, personalen, sig själv och organistationen?
Jag vet vad jag kommer att göra och jag har redan börjat. Jag tänker tänka lite oftare på att leva i nuet och vara medveten om min andning. Jag ska krydda min hjärna med positiva tankar och se alla möjligheter även då någon annan bara ser hinder. Jag ska fortsätta ge feedback och coacha mina medarbetare så att de fortsätter att växa i sin roll och i vår organisation.Jag ska fortsätta att leda mig själv och andra på ett hälsoinriktat sätt.
Jag ska fortsätta att kämpa för det jag tror på och urholka stenen genom att ständigt falla.


2 kommentarer:

  1. Klokt och tänkvärt! Fortsätt urholka stenen :-)
    //LT

    SvaraRadera
  2. Jag ska börja på Yoga igen // V

    SvaraRadera