Fanny Klüft Selection

Fanny Klüft Selection - vad är det?
När jag startade mitt företag 19 år gammal ville jag att det skulle heta TOP SELECTION. Nu var det tydligen redan taget av mtv...så det fick kort och gott bli Fanny Klüft Selection :-) mitt eget lilla företag som jag tänkte frälsa hela världen med...







Vänner - familjen vi väljer


Våra vänner är familjen vi väljer. En vän stöttar och supportar dig oavsett hur galet upptåg du har på gång. Fördelen med vänfamiljen är just att du kan välja. Du kan välja bort surdegar och pessimister. Men det ställs också ännu högre krav på dig att vårda din vänfamilj eftersom även du kan bli bortvald. :-S Det låter väldigt krasst men faktum är att det är inte svårare än så.
Om du har personer i din närhet som bara suger energi, som inte stöttar eller på något annat sätt inte beter sig som en vän - ja då kanske du ska fundera på varför ni fortfarande umgås. Jag lovar att detta även påverkar din energi till träning.

Vilka väljer du att lägga din tid och energi på? De som ger tusenfalt tillbaka? De som ställer upp för dig i alla väder och som du känner samma sak för? Eller de som drar ner dig i en pessimistisk spiral som aldrig ser skogen för alla träden?
Våga släpp taget om personer som bara suger energi. Lägg din tid på dem som även vill lägga tid på dig.
Fördjupa vänskapen med de personer som tror på dig och som gör allt för att hjälpa dig på livets väg.

Jag vill inte umgås med personer som i avundsjuka eller sin uppslukenhet av sin problemvärld inte finns där för mig. Som utan att blinka kan fälla en dräpande kommentar. Som är så pass upptagna med sig själva att de inte ens förstår att de sårar.
Jag vill omge mig med vänner som ger energi och som tillåter mig att ge dem energi. Jag vill stötta de vänner som har det svårt lika väl som jag vill stötta dem i framgång för jag vet att de skulle göra samma sak för mig.
När jag blir utsatt för dräpande kommentarer eller agerande som bara tyder på svartsjuka tycker jag synd om personen ifråga. Stackars dig som inte har kraften att ge stöd, stackars dig som mår så dåligt att du bara kan må bättre genom att såra andra.
Borde jag som vän stanna kvar? Nej, vet ni vad. Det finns gränser för vad som är ok. Personer som om och om igen medvetet gör eller säger saker för att såra är ingen vän den är bara ynklig och elak. De personerna försöker jag att välja bort.

Vi har ett liv och en kropp, det vill jag vårda. Hur gör du? Försöker du stå ut och hoppas att det ska gå över eller gör du ett medvetet val?

Mina nära och kära vänner ger mig energi varje dag. De finns där och stöttar mig i allt jag gör. Allt från den här bloggen till jobbet och livet som mamma. De har stora öron och lyssnar, de sträcker ut en hand om jag håller på att ramla. De bjuder på berättelser som sig själva och deras känslor och de låter mig hjälpa dem när de behöver. Ren och skär vänskap som jag tänker vårda ömt.

Jag ska fortsätta att behandla andra så som jag själv vill bli behandlad men framförallt ska jag försöka lista ut hur de vill bli behandlade. Hitta det hemliga receptet hos var och en och njuta av att jag är deras vän.

1 kommentar:

  1. Bra skrivet! Så lustigt att läsa detta nu, då jag precis hamnat i denna situation.... Jag är så trött på att jämt va den snälla och alltid ställa upp, lyssna, ge råd, åt en och samma person när man upptäcker gång på gång att man i stort sett blit utnyttjad.... Så nu har jag valt bort denna människa och fast det kanske inte är så kul, så är det ännu värre att ha henne kvar som "vän" då hon ändå inte är en riktig vän!

    Ha en skön sommar och kram på dig Fanny

    //Camilla (CWP)

    SvaraRadera