Fanny Klüft Selection

Fanny Klüft Selection - vad är det?
När jag startade mitt företag 19 år gammal ville jag att det skulle heta TOP SELECTION. Nu var det tydligen redan taget av mtv...så det fick kort och gott bli Fanny Klüft Selection :-) mitt eget lilla företag som jag tänkte frälsa hela världen med...







Naturligt smala människor behöver inte motionera?

Ett tips som gäller allt i livet, om det låter för bra för att vara sant är det säkert så. Mitt påstående är alltså en myt. Sen när är det bara viktkontroll som är syftet med motion? Motion ger en rad positiva effekter på hälsan. Vi förebygger alla välfärdssjukdomar, ser till att våra kroppar håller för den belastning vi utsätter den för, minskar risk för hjärtkärlsjukdom och diabetes.

En viktig aspekt med motion är att det förebygger benskörhet. Om vi tittar på den äldre generationen är det bättre att ha något kilo extra än att vara underviktig och spinikig - för benskörhetens skull. Att motverka benskörhet handlar om att belasta skelettet.

Vid val av träning för äldre tycker jag vi ska titta på hur de ser ut och sen ge tips på motion. En spinikg tant skickar jag hellre fler gånger till gymmet medan en rundare kan köra lite mer vattengympa. Vi väger bara 12% av vår vikt i vattnet så belastningen på kroppen är minimal och det är därför som vattenträning är så bra för t ex överviktiga. I vattnet avlastar vi våra knän och leder på ett mjukt och skönt sätt.

En annan sak är att bara för att jag ser smal ut behöver det inte betyda att jag har en hälsosam kropp. Om jag inte rör på mig och äter lite sämre kan det faktiskt vara så att jag springer runt som en levande pomfritt! Faktum är att det är bättre att vara aktiv med något kilo för mycket än att vara smal och inaktiv.

2 kommentarer:

  1. Så sant! Slankhet och hälsa är inte automatiskt förknippade fastän all media gärna vill få oss att tro det. Blodkärlen och tätheten i skelettet syns ju tyvärr inte på utsidan.

    Mycket inspirerande text, Fanny :)

    SvaraRadera