Fanny Klüft Selection

Fanny Klüft Selection - vad är det?
När jag startade mitt företag 19 år gammal ville jag att det skulle heta TOP SELECTION. Nu var det tydligen redan taget av mtv...så det fick kort och gott bli Fanny Klüft Selection :-) mitt eget lilla företag som jag tänkte frälsa hela världen med...







Månadens friskvårdstips på Medley

Vatten

Vatten är en naturlig del av vår vardag. För oss är vatten så självklart att vi inte ens tänker på hur priviligerade vi faktiskt är. Vi tvättar våra kläder och vårt porslin, vi vattnar våra blommor och släcker vår törst, vi duschar oss rena och leker i bassängen.
Medleys affärsidé är - bad och motion för alla. Vattnet är vår gemensamma nämnare i samtliga 27 anläggningar som vi driver. I vattnet lär vi oss simma, vi tränar och vi leker.
Våra kroppar består till 65-70% av vatten. Eftersom vi ständigt gör av med vatten genom att vi andas, svettas och kissar, är det viktigt att fylla på med nytt vatten.  Om vi inte gör det fungerar inte funktioner som temperaturreglering (genom att vi svettas), transport av näring och slaggprodukter, saltbalansen i kroppen och blodets konsistens (vattnet gör blodet rinner lätt genom våra ådror). Du kanske själv märkt hur du mår när du inte druckit tillräckligt? Man blir lättirriterad, får ont i huvudet, tappar koncentrationsförmågan och prestationsförmågan sänks. Somliga känner av vätskebristen genom sötsug - tänk på det nästa gång du smyger fram och tillbaka till skafferiet, det kanske är ett glas vatten din kropp behöver?

En bra måttstock på om vi druckit tillräckligt är att titta på färgen på kisset. Om det är mörkgult har du druckit för dåligt. Du ska med andra ord kissa silver inte guld!
Vi på Medley bygger hela vår verksamhet runt vatten men vet samtidigt att det i de flesta länder är en lyxartikel. Vi vill ta ansvar och försöka göra det vi kan för att fler ska få ta del av den här självklarheten. Därför inledde vi i december 2009 ett långsiktigt samarbete med biståndsorganisationen WaterAid, som jobbar för en värld där var och en har tillgång till rent vatten och sanitet. Tillsammans kommer vi att bidra till biståndsprojektet Ringar på vattnet i Mali som kommer att ge tusentals fattiga landsbygdsbor i södra Mali tillgång till rent vatten och sanitet.

Vi önskar att vattnet ska vara en självklarhet oavsett vart i världen man bor. Tillsammans med WaterAid har vi tagit de första staplande stegen och hoppas att du hänger med oss på vår resa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar