Fanny Klüft Selection

Fanny Klüft Selection - vad är det?
När jag startade mitt företag 19 år gammal ville jag att det skulle heta TOP SELECTION. Nu var det tydligen redan taget av mtv...så det fick kort och gott bli Fanny Klüft Selection :-) mitt eget lilla företag som jag tänkte frälsa hela världen med...







Medley tar ansvar för hälsosammare utbud

Min arbetsgivare, Medley, har tagit sitt ansvar i frågan om kost till barn. Vi har ett eget cafékoncept som heter Kafé Medley. Utbudet består av hälsosamma produkter - läsk och godis är borttaget. Det ska finnas nyttiga alternativ med bra näringsvärden och mindre mängd tillsatser. Istället för godis erbjuds bl.a. nötter, russin, frukt, juice och smoothies. Varmkorv serveras med ett grövre och hälsosammare bröd. Vi har ekologiskt kaffe och miljövänligare förpackningar.


Men allt handlar så klart om ett val. Vad vill du äta och vad vill du att dina barn äter? Lördagsgodis på lördagar och ta en kanelbulle eller kaka när man är och badar på helgen. Vi säljer lite kanelbullar och kakor för vi vill inte vara för extrema och gå med pekpinnar. Men tänk på att inte ersätta bullen eller kakan med ett mål mat utan ta det mer som en efterrätt i så fall.

Jag körde kostföreläsning igår på Clarion Hotel Sign för ett gäng härliga tjejer som ska springa vårruset. Vilket hotell! Det känns som man kommit till Barcelona, helt fantastisk atmosfär och utsikten från föreläsningssalen var som en tavla.
På föreläsningen försökte jag betona att allt man gör handlar om en själv. Vad jag gör och vilka förändringar jag vill göra. Det som passar mig kanske inte passar dig.
Jag hörde att någon sa efteråt att hennes Personliga Tränare sagt att hon inte skulle äta några kolhydrater alls men att jag sa det. Ja, det är lätt att bli förvirrad med alla rön som finns och vi blir alla saliga på vår tro. Jag tror dock att man ska äta lite kolhydrater, inte vetemjöl och socker, vi ska äta kolhydrater med lågt GI så att energin räcker lääänge. Det enda tillfället man kan äta lite snabbare kolhydrater är efter träning eller om man vill unna sig godis på lördagen. Jag tror inte på idén med att totalutesluta viss energi men jag tror att man som människa får mixtra lite själv och komma på en kosthållning som passar en själv. Jag själv mår bäst utan ris och pasta och äter kolhydrater i form av rotfrukter, grönsaker, bönor och potatis. Det passar mig idag och med den träningen jag håller på med. Skulle jag börja träna mer långdistanslöpning skulle jag antagligen äta annorlunda. Hela hemligheten är att lära känna sin kropp och lära sig vad den behöver för att må bra. Om du väljer rätt kommer du få önskat resultat och din träning kommer gå kanon. Om du däremot får motsatt effekt eller blir tröttare på träningen - ja då behöver du förändra.
Din kropp talar om vad den vill ha - lär dig att lyssna på den och ta ett egetansvar för din hälsa.
Företag eller vuxen alla ska vi ta ansvar för både vår men framförallt våra barns hälsa.

Nedan ser ni Kafé Medley på Medley Vilundabadet jag blir sugen på att slå mig ner en stund - blir du?

1 kommentar: