Fanny Klüft Selection

Fanny Klüft Selection - vad är det?
När jag startade mitt företag 19 år gammal ville jag att det skulle heta TOP SELECTION. Nu var det tydligen redan taget av mtv...så det fick kort och gott bli Fanny Klüft Selection :-) mitt eget lilla företag som jag tänkte frälsa hela världen med...







Påskmat!


Vilket väder vi har fått! Sol som skiner, fåglar som kvittrar. Kan det vara som så att vi kan äta vår påsklunch ute..??
Nummer ett att komma ihåg. Ät regelbundet så att du håller en jämn blodsocker-nivå hela dagen dvs. tre huvudmål med mellanmål. 
Vad har du på ditt påskbord?
Ägg - innehåller många bra ämnen som är bra för b la hjärnan, nerverna, blodbildningen och vårt immunförsvar. Ägg ger även en bra, långvarig mättnadskänsla. Bra både till frukost och mellanmål.
Nötter -Fick du nötter i ditt påskägg? Mandel, valnötter, hasselnötter, pistagenötter, paranötter, cashewnötter,  pecannötter,  hela osaltade nötter som du knäcker själv? Nötter är bra godis! En näve är lagom för att ge en bra mättnadskänsla och lagom med energi. Passar perfekt som mellanmål. Om du fick äkta vara dvs. godis i påskägget är mitt tips att äta det efter en huvudmåltid så får du inte samma blodsockerchock som om du äter på tom mage.
Frukt - Gör en fräsch fruktsallad på olika sorters frukt. Välj gärna frukter i olika färger. Frukt innehåller mycket antioxidanter och vitaminer som är bra för matsmältningen och stärker immunförsvaret. Kan med fördel ätas som mellanmål eller påskdessert!
Feta fiskar - Lax, sill och ål innehåller nyttigt fett som är bra för hjärta och kärl samt D-vitamin som ger starkare skelett, tänder och stärker immunförsvaret.
Sallad och grönsaker - Fyll påsktallriken med goda sallader och grönsaker. Sallad innehåller minimalt med energi, är gott och ger bra mättnadskänsla. En tumregel är att ju färggrannare grönsaken är desto nyttigare är den.
Rödbetor - Supernyttigt och innehåller mängder med antioxidanter som håller oss friska. Gör din egen rödbetssallad. Antingen kokar du rödbetor från grunden eller gör en snabbvariant med inlagda rödbetor. Hacka rödbetorna och blanda med naturell yoghurt, hackat äpple och hackad lök. Krydda med senap eller någon annan favoritkrydda. Eller ugnsgratinera rödbetor och smula lite feta- eller getost över! Mums!
Lamm - Kött innehåller massor av protein. Mättar bra och bygger upp din kropp. Ett givet alternativ i påsk, kanske till kvällens middag?
Vätska - Drick vatten till maten. Du känner matens smaker bättre och du slipper få i dig onödigt mycket socker och energi som annan dryck bidrar med. Vinet kan du spara till påskmiddagen ;-)
All mat vi stoppar i oss innehåller energi. Vad som räknas i slutet av dagen är hur mycket energi du fått i dig i förhållande till hur mycket du gjort av med. Energi gör du av med under hela dagen och ju mer du rör på dig desto mer energi går det åt. Hemligheten är alltså att röra på dig lika mycket eller mer i förhållande till vad du får i dig. 
Solens strålar letar sig fram bland träden, fåglarna sjunger i kör. Förutsättningarna för en skön påskpromenad kan knappast bli bättre? Ut och njut av naturen och gå sen in och ät en härlig påskmåltid med nära och kära!

1 kommentar:

  1. Vad kul att du bloggar Fanny! Ska följa vad du skriver. Kram från Ingela

    SvaraRadera