Fanny Klüft Selection

Fanny Klüft Selection - vad är det?
När jag startade mitt företag 19 år gammal ville jag att det skulle heta TOP SELECTION. Nu var det tydligen redan taget av mtv...så det fick kort och gott bli Fanny Klüft Selection :-) mitt eget lilla företag som jag tänkte frälsa hela världen med...







30 igen!!


Då var det dax att för fjärde året fira att jag fyller 30 den 14 maj :-)
Jag har nu lagat 10 pajer, fyra med champinjon, lök och skinka och sex med köttfärs. Ni anar inte hur mycket creme fraiche det gick åt!
Ikväll kommer nära och kära och dricker drinkar och äter paj. Att samla alla man känner är det bästa som finns och om alla stannar länge kommer ja hinna prata med alla oxå....

Nu undrar ni så klart vad det är för recept på pajerna? Så klart att ni ska få veta det. Du kanske blir inspirerad att laga det till ikväll du med?

Mammas köttfärspaj
4-6 personer 8beror på hur stor din pajform är).
Tid: 60min

500g nötfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklüftor
salt
peppar

5 dl creme fraiche
4msk majonäs
4 dl riven ost

Ni börjar ana att det är rätt svårt att misslyckas med de här ingredienserna va? ;-)

Deg
50 g rumstempererat smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk

Bryn färs, hackad gul lök och pressa ner vitlöksklyftorna. Salta och peppra. Blanda ihop ingredienserna till degen i en bunke eller matberedare (önskvärt om man ska göra tio pajer...). Kavla ut degklumpen platt och rund. Lägg i degtäcket i en pajform och se till att det går upp på kanterna. Hacka lufthål i degen med en gaffel, lägg på köttfärsen, bred över creme fraiche blandat med majonäs och strö till sist över riven ost. (det går oxå bra att blanda köttfärsen med smeten och bre ut allt och på med ost).
Om ni vill ha skinka och champinjon istället för köttfärs skär du champinjoner i skivor, strimlar skinkan i små bitar, hackar löken och fräser allt i en stekpanna.
In i ugnen på 200 grader i 20-30 min.

Servera en härlig grön sallad med ruccola, färsk spenat och cocktailtomater.

Jag hoppas att du får en härlig lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar